Välkommen,

lite om mina produkter

Roligt att du hittat till min hemsida! Jag har haft den sedan 2011 och ser hur antalet besökare hela tiden ökar. 2022 har jag uppgraderat till modernare snitt.
Hoppas du hittar mycket att titta på, och kanske något att beställa. Har du frågor eller vill kommentera något är du välkommen att skriva! Jag har färgat flamgarn i ganska många år nu, först sålde jag genom Konsthantverkshuset i Göteborg där jag var medlem på 90-talet, sedan fortsatte jag att sälja garnet själv i liten skala. Jag har varit på Hantverksmässan i Båstad nästan varje sommar mellan 1992 - 2019 med mina garner och sjalar. Jag har också varit med många gånger på Konsthantverkscentrums arrangemang bland annat i Trädgårdsföreningen under Kulturkalaset i Göteborg. 2010 bytte jag ut det konventionellt odlade bomullsgarnet mot ekologiskt, det tycker jag känns så bra! När jag lägger ner så mycket tid på färgningen och ni som stickar så mycket engagemang på stickningen då vill jag att också bomullen i garnet ska vara odlad och tillverkad på ett hållbart sätt. Det är roligt att stå på marknad och träffa alla intresserade och händiga människor, men många har under årens lopp frågat efter andra möjligheter att köpa mina garner. Nu har jag också en nätbutik. Ni som träffat mej på marknader kommer att känna igen mina saker, alla andra hoppas jag ska bli nyfikna.

Lite om mej själv

Jag är utbildad textilkonstnär, tog masterexamen vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg 1989. Jag hade 1990 - 2023 en tjänst på GöteborgsOperans kostymavdelning, med färgeri och patinering. Där fick jag stora möjligheter att utveckla och fördjupa mitt intresse för färgning både vad gäller tekniker och material. Det är spännande och stimulerande att vara en del i den stora operamaskineriet, där så många olika yrkeskategorier  samarbetar för att göra föreställningen möjlig.

flamfärgade garner på tork
flamgarn på gång

Jag har samtidigt alltid haft min egen verksamhet, där jag i första hand färgar och väver. Både garnet och sjalarna  jag säljer och materialet jag vill ha för att väva färgar jag på KKV, Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg. Jag var medlem i Konsthantverkshuset i Göteborg 1991-2001, där visade jag mina vävar både i egen utställning och i samlingsutställningar. Jag är medlem i Svenska Textilkonstnärer, f d VMT, och har deltagit i deras samlingsutställningar.
Jag är dessutom med i Konsthantverkscentrum, KHVC, och har deltagit i utställningar och andra arrangemang som de ordnat.

Jag är ansluten till KRO.